Dana 22. ožujka održana je u Beogradu ( u Sava centru ) 5. konferencija “Transport i logistika jugoistočne Europe i dunavske regije“ – TIL 2018. Ista je organizirana pod pokroviteljstvom Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Republike Srbije i u organizaciji MassMedia Internationala.

Cilj konferencije bio je usmjeren na daljnji ekonomski rast regije kroz ključne promjene u sektoru prometa. Ovaj eminentan događaj okupio je sve značajne predstavnike prijevozničko-logističkih tvrtki svih modaliteta prijevoza ( uključujući i predstavnike HŽ Carga i Agita ), relevantnih državnih institucija, strukovnih udruženja, EU-a, itd.
Radni program ovogodišnje konferencije bio je koncipiran u četiri panel sekcije:

  • podrška infrastrukturnim projektima,
  • granični prijelazi – procedure i primjeri dobre i loše prakse,
  • logistika – trendovi, stanje razvoja, investicije i inovacije i
  • mobilnost i multimodalnost.

Uz plenarni, na izložbenom dijelu konferencije zajedno su nastupili HŽ Cargo i Agit koji su tijekom iste održali zasebne unaprijed dogovorene B2B razgovore.
Konferencija je završila promocijom publikacije „TIL 2018“ i ceremonijom dodijele priznanja „BRAND LEADER AWARD 2018“ čiji je dobitnik, među ostalima i HŽ Cargo – prepoznat kao lider u području održivog željezničkog teretnog prijevoza u ovom dijelu Europe. Nagrada je uručena direktoru Uprave Hž Carga, g. Gordanu Žurgi koji je u govoru zahvale istaknuo  da ova nagrada predstavlja rezultat rada svih zaposlenika HŽ Carga.