Aktualnosti iz tvrtke HŽ Cargo

Nagodba države i HŽ Carga

Vlada RH prihvatila je nagodbu između države i HŽ Carga u vrijednosti od gotovo 1,2 milijarde kuna. To će omogućiti da se urede vlasničko-imovinski odnosi, a pridonijet će i rješavanju pitanja željezničke infrastrukture, što je važno i za buduće ulagače u željeznički sektor.

https://www.poslovni.hr/hrvatska/uz-vladin-amen-hz-cargo-blize-strateskom-partneru-4368828

  • 27. 12. 2022.

HŽ Cargo danas i u budućnosti

 

Na kraju svake godine promišljamo o učinjenom i dajemo predviđanja o budućnosti poslovanja.

O tome gdje je HŽ Cargo danas i gdje se vidimo u budućnosti, razgovarao je direktor Dragan Marčinko za rumunjski portal Easy Engineering Magazine. Više detalja na poveznici!

https://easyengineering.eu/interview-with-hz-cargo/

  • 23. 12. 2022.

HŽ Cargo može obraniti svoj tržišni udio

„HŽ Cargo je pokazao da se može i zna mijenjati, da ima svoje tržišno opravdanje i logiku, ali se mora riješiti balasta. Zadnji put država mora reagirati - ne toliko novcem, nego brzinom i mudrom politikom.“ – izjavio je između ostalog direktor HŽ Carga Dragan Marčinko u najnovijem intervjuu. Pročitajte cijeli intervju na poveznici: HŽ Cargo može obraniti svoj tržišni udio
  • 02. 09. 2022.

Liberalizacija ojačala tržište željezničkog teretnog prijevoza

Prema Europskom zelenom planu cilj je da do 2050. godine barem 75 posto tereta prevozimo željeznicom – jesmo li spremni to ispuniti i što još preostaje napraviti te što možemo učiniti da liberalizacija postane generator razvoja bila je jedna od tema panel rasprave Liberalizacija tržišta željezničkog prijevoza u RH – uoči 10 godina od pojave novih teretnih željezničkih prijevoznika na kojoj je sudjelovao direktor HŽ Carga Dragan Marčinko. Panel su organizirali HAKOM i HGK

  • 07. 07. 2022.
Više

Tržište željezničkih usluga u Hrvatskoj raste

Prema analizi HAKOM-a, u željezničkom prijevozu je u prvom tromjesečju 2022. značajno porastao promet. Teretnim željezničkim prijevozom prevezeno je 11.6% više robe uz 9.4% više ostvarenih tonskih kilometara u odnosu na isto razdoblje prethodne godine. Pri tome je HŽ Cargo prevezao 13.8% više robe i ostvario 5.5% više tonskih kilometara. 

  • 27. 06. 2022.
Više